За забранената любов!
♥♡♥♡♥ ♥♡♥♡♥

"...Забранена любов, предполага ли се да бъдем заедно?
Забранена любов, забранена любов
Забранена любов, пазим нашата участ завинаги
Забранена любов, забранена любов..."
♥♡♥♡♥ ♥♡♥♡♥

"...Само усмивка по твоето лице,
е това, от което се нуждаех, за да променя моята съдба
Само думица от твоя уста,
е това, от което се нуждаех, за да бъда сигурна..."


Между разума и сърцето

Винаги ме е вълнувала темата за забранената любов. Онази нечаканата, неподправената, внезапната, която пристига и помита спокойствието в живота на човека. Тази любов е толкова силна, че е способна да премине огромни разстояния, стоварва се като стихия, като цунами помита всичко по пътя си и обикновено оставя руини след себе си. Такава любов е винаги катаклизмична и непредвидима. Тя просто се случва.
Тя е сладостната тръпка, която пълзи по гръбнака ти, усмивката,  която грейва на лицето ти без причина, щастието , което изпълва душата ти.
Тя те поставя на колене, на кръстопът, кара те да вършиш неразумни неща. Лъжата е нейна постоянна спътница. Заради такава любов си готов да измисляш какви ли не истории и оправдания. Готов си да се отречеш от всичките си досегашни ценности, от моралните си задръжки, от принципите си.
Да ама не, някъде там дълбоко в теб седи другото ти Аз, сиреч Съвестта ти и започва да ти задава въпроси. Не те оставя на мира.
Търси отговори и сее съмнения. Рискът е огромен, тръпката също.
Започваш да си задаваш въпроса: „Кого наранявам повече, семейството си, брака си, обекта на тази изгаряща страст, или самия себе си.”
Започнат ли въпросите, удоволствието постепенно си отива. Равносметката обикновено е трагична… Винаги има наранени и единият от двамата е по-наранен. Защото такава любов има само две решения, или й се отдаваш безрезервно и напускаш семейството си, или избираш семейството си и тя умира.
Тук е мястото да подчертая, че говорим за Любов, а не за обикновено задоволяване на плътски желания.

В този ред на мисли си задавам въпроса: „След като Бог е Любов и всички на този свят са родени благодарение на заложената в тях Божия Любов, защо има Забранена Любов?!?!” Веднага пояснявам, че изключвам връзките между близки роднини. „Защо човек сам си налага табута и се измъчва, само-наказва и ограничава  благодарение единствено на някаква догма, наречена Морал?”